Sociaal Twente

Sociaal Twente

In 2017 is in Vasse een pilot opgezet; ‘Sociaal Vasse’ genaamd. Ondernemers en inwoners uit Vasse droegen ‘in natura’ bij aan een geheel verzorgde vakantie voor mensen, die door omstandigheden niet voldoende geld hadden om een vakantie te kunnen betalen.

“De pilot Sociaal Vasse was zomer 2017 een groot succes, het gastgezin was zeer tevreden; de kinderen hebben er tot op heden leuke vakantievriendjes aan overgehouden. Ook vanuit de inwoners en ondernemers kwamen veel positieve reacties. Daarom gaan we het project in 2018 verspreiden over meerdere locaties”, aldus initiatiefneemster Daphne Voorhuis…..

KORTOM: Sociaal Vasse goes Twente!

In samenwerking met Coöperatie Zorgondernemers Twente kunnen we in 2018 4 of 5 gezinnen blij maken met een welverdiende vakantie op verschillende locaties in Twente, dankzij de bijdrage van enkele ondernemers die inmiddels een vakantieplekje beschikbaar hebben gesteld.
De vakanties zullen plaatsvinden in Oldenzaal, Rossum, Almelo en Vasse.
“Om de anonimiteit van de vakantiegangers zoveel mogelijk te waarborgen wordt voornamelijk met cadeaubonnen gewerkt.” Voorbeelden zijn: bijdrage huurfietsen, lunch- of dinerbon, ijscobon, vrijkaartjes voor zwembad, bioscoop of speeltuin. Financiële sponsoring is natuurlijk ook altijd welkom; deze kunnen wij dan omzetten naar tegoedbonnen en/of meerdere overnachtingen bijkopen.

Motto: Kleine moeite, groot plezier!

We hebben inmiddels al enkele prachtige donaties ontvangen. Deze worden ook op onze facebook pagina ‘Sociaal Twente’  vermeld.
De gastgezinnen komen in 2018 uit het eigen netwerk van Zorgondernemers Twente. Vanaf volgend jaar proberen we dit ook mogelijk te maken voor onze opdrachtgevers: de WMO-consulenten van de 14 Twentse gemeenten, zij kunnen dan ook een aanmelding bij ons indienen.

Voor de locaties Rossum en Oldenzaal zijn de contactpersonen:
Prashanti Janssens (Het Buitenbos): prashantijanssens@zorgondernemers-twente.nl;
Erik Leuning (Erik Leuning Begeleiding & Ondersteuning): erikleuning@zorgondernemers-twente.nl.
Voor de locatie Almelo zijn de contactpersonen:
Manon Preuter (PSW Twente): manonpreuter@zorgondernemers-twente.nl;
Jeroen Moorman (MoorMana): jeroenmoorman@zorgondernemers-twente.nl.
En voor locatie Vasse:
Daphne Voorhuis (Voorhuis SMD): daphnevoorhuis@zorgondernemers-twente.nl.

Voor informatie over het gehele project en voor ondernemers / inwoners / organisaties / verenigingen uit Twente die graag een steentje willen bijdragen aan (één van onze locaties van) project Sociaal Twente, kunt u zich ook bij Daphne Voorhuis (coördinator) melden via: info@sociaaltwente.nl.