Sociaal Twente

In 2017 is in Vasse een pilot opgezet; ‘Sociaal Vasse’ genaamd. Ondernemers en inwoners uit Vasse droegen ‘in natura’ bij aan een geheel verzorgde vakantie voor mensen, die door omstandigheden niet voldoende geld hadden om een vakantie te kunnen betalen.

De pilot Sociaal Vasse was zomer 2017 een groot succes: het gastgezin was zeer tevreden en de kinderen hebben er tot op heden leuke vakantievriendjes aan overgehouden. Ook vanuit de inwoners, ondernemers en politiek kwamen veel positieve reacties. Daarom hebben we in 2018 het project uitgebreid met meerdere locaties en gezinnen.

KORTOM: Sociaal Vasse goes Twente!

In samenwerking met Coöperatie Zorgondernemers Twente hebben we in 2018 4 gezinnen blij kunnen maken met een welverdiende vakantie op verschillende locaties in Twente, dankzij de bijdrage van ondernemers die een vakantieplekje beschikbaar hebben gesteld.
De vakanties vonden plaats in Oldenzaal, Rossum, Almelo en Vasse.

Om de anonimiteit van de vakantiegangers zoveel mogelijk te waarborgen wordt voornamelijk met cadeaubonnen gewerkt.

Voorbeelden zijn: bijdrage huurfietsen, een lunch- of dinerbon, een ijscobon, vrijkaartjes voor het zwembad, een bioscoopbon, een kappersbon, een tegoedbon voor een behandeling bij een schoonheidsspecialiste, een terrasbon of een entreekaartje voor de speeltuin. Het is uiteraard mogelijk om gezamenlijk met buren, vrienden, kennissen, collega’s een donatie te doen.

Financiële sponsoring is ook van harte welkom; deze kunnen wij omzetten naar tegoedbonnen en/of gebruiken voor (een bijdrage in) de locatiekosten.

Motto: Kleine moeite, groot plezier!

We hebben afgelopen jaren prachtige donaties ontvangen. Deze worden op onze facebook pagina ‘Sociaal Twente’  vermeld.

De deelnemende gastgezinnen 2018 kwamen uit het eigen netwerk van Zorgondernemers Twente. Vanaf 2019 proberen we dit ook mogelijk te maken voor onze opdrachtgevers: de consulenten van de 14 Twentse gemeenten. Ook zij kunnen een aanmelding bij ons indienen.

Onze vakantielocaties en contactpersonen tot nu toe:

 • Voor de locaties Rossum en Oldenzaal zijn de contactpersonen:
  Prashanti Janssens (Het Buitenbos): prashantijanssens@zorgondernemers-twente.nl;
  Erik Leuning (Erik Leuning Begeleiding & Ondersteuning): erikleuning@zorgondernemers-twente.nl.
 • Voor de locatie Almelo zijn de contactpersonen:
  Manon Preuter (PSW Twente): manonpreuter@zorgondernemers-twente.nl;
  Jeroen Moorman (MoorMana): jeroenmoorman@zorgondernemers-twente.nl.
 • Voor de locatie Haaksbergen:

Jolien Wissink (MEI!): jolienwissink@zorgondernemers-twente.nl;

 • En voor locatie Vasse:
  Daphne Voorhuis (Voorhuis SMD): daphnevoorhuis@zorgondernemers-twente.nl.

Voor informatie over het gehele project en voor ondernemers / inwoners / organisaties / verenigingen uit Twente die graag een steentje willen bijdragen aan (één van onze locaties van) project Sociaal Twente, kunt u zich melden bij één van de locatiebeheerders of bij Daphne Voorhuis (coördinator) via: info@sociaaltwente.nl.