Over Etz Chaim

WIE BEN IK

Na vele jaren in de commerciële sector werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2002 een bewuste overstap gemaakt naar het sociale domein. In deze periode heb ik me kunnen ontwikkelen in deze sterk veranderende sector, via re-integratie, sociale activering, buurtmaatschappelijk werk, algemeen (school)maatschappelijk werk, verstandelijk gehandicaptenzorg en als psycho-energetisch therapeut en coach.

WAT DOE IK

Door mijn opleidingen, ervaringen en persoonlijke ontwikkelingen is het voor mij duidelijk geworden dat mijn sterke kant ligt in de één-op-één contacten met cliënten. Het plezier dat ik beleef aan het begeleiden en ondersteunen bij de veranderbehoefte van de hulpvrager, maakt dat ik me hierbij als een vis in het water voel.

MIJN VISIE

Vanuit de holistische gedachte hangen de psychische, sociale en lichamelijke aspecten van de mens nauw samen en worden door elkaar beïnvloed.  Deze visie is voor mij de basis in de begeleiding en ondersteuning.

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen behoeften en hulpvragen. Deze behoefte of hulpvraag is mijn uitgangspunt in de begeleiding en ondersteuning. Met compassie, een open, eerlijke en duidelijke manier van communicatie afgestemd op de zorgvrager, sta ik naast hem/haar om waar nodig en mogelijk de balans tussen draagkracht en draaglast te verbeteren of te herstellen.

Mijn focus in de begeleiding richt zich op het versterken van het zelfbeeld van de hulpvrager. Hierdoor nemen de eigenwaarde, het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht toe. De hulpvrager zal zich beter voelen, waardoor de gezondheid en de kwaliteit van leven zullen toenemen. Het resultaat zal zijn dat uiteindelijk minder of geen begeleiding meer nodig zal zijn.

René Bruinekool
René Bruinekool
Telefoon: 06 – 1006 5898
Mail: info@etzchaim.nl
www.etzchaim.nl

Weversweg 5, 7553 BH Hengelo (ov)