Over Mijn Nieuwe Gezin

Als maatschappelijk werker en ervaren stiefmoeder coach ik samengestelde gezinnen met vraagstukken rondom het stiefouderschap, opvoeden in een samengesteld gezin, 1e hulp na scheiding en wat komt er allemaal kijken bij het samenvoegen van 2 gezinnen?

Dagelijks merk ik in mijn eigen praktijk ‘Mijn Nieuwe Gezin’ en weet ik vanuit mijn eigen ervaring wat voor impact een samengesteld gezin heeft. 

Communicatie is het sleutelwoord! Maar hoe doe je dat wanneer je anders denkt over de opvoeding van de kinderen van je partner? Of Wanneer jij je als stiefouder niet gehoord voelt? Krijg je voldoende erkenning? Wat past er bij de rol van stiefouder? Tegenover de kinderen en tegenover je partner? Wat mag je verwachten van elkaar en wat heb jij nodig! Allemaal aandachtspunten binnen een samengesteld gezin. 

Wat uit liefde start kan langzaam uitlopen tot steeds groot wordende irritaties met alle gevolgen van dien. Tot zelfs opnieuw een scheiding.

Voorkom dit. Maak werk van je Samengestelde Gezin en laten we samen aan de slag gaan om ook jullie samenstelling te laten slagen!

Saskia Wilens
Saskia Wilens
Mail: info@mijnnieuwegezin.nl