Over ACTOO-Twente

Ik bied opvoedondersteuning in gezinnen die te maken hebben met een niet-vanzelfsprekende ontwikkeling van hun kind(eren). Samen met ouders formuleer ik haalbare doelen en zoek waar mogelijk naar praktische oplossingen. Omdat de opvoeding van kinderen grotendeels thuis plaatsvindt, kom ik bij ouders thuis.

Het kan ook zijn dat (één van de) ouders gediagnosticeerd is en hierdoor problemen of onzekerheden in de opvoeding ervaren, waardoor mijn ondersteuning gewenst is om ouders weer vertrouwen te geven en hun kracht te laten ervaren.

Graag kijk ik mee in het gezin, zodat ik zo goed mogelijk kan meedenken in passende oplossingen. Welk advies past bij deze ouders, bij dit kind en op dat moment. Het is belangrijk dat ouders weer vertrouwen krijgen in de opvoeding doordat zij het gedrag van hun kind beter hebben leren “verstaan”. Mijn ervaring en expertise ligt bij het “lezen” van het gedrag van het kind, deze op de juiste wijze te interpreteren en om deze vervolgens voor zijn/haar ouders te vertalen naar praktische opvoedadviezen.

Vaak is er sprake van autisme, hechtingsproblematiek, ad(h)d, hoogbegaafdheid of zijn ouders nog aan het begin van de zoektocht van wat er met hun kind kan zijn. Door mijn brede ervaring en uitgebreid netwerk weet ik, indien wenselijk, naar de juiste persoon door te verwijzen. Ook kom ik in samengestelde gezinnen waar ouders moeilijkheden ervaren bij de opvoeding.

In mijn werk ga ik uit van positiviteit, verbinding en kracht van ouders en kind; individueel en in onderling verband.

Het blijkt vaak dat wanneer de opvoeding en/of ontwikkeling van een kind niet vanzelf-sprekend verloopt de gevolgen hiervan in het gezin maar ook op school te merken zijn. Omdat zowel Peter Norder als ik ons dit terdege realiseren, werken wij vanaf 2010 samen vanuit onze praktijk ACTOO-Twente. ACTOO-Twente combineert zo op beide gebieden veel kennis en ervaring en worden er goede, praktische en vooral haalbare handelingsadviezen gegeven op een breed terrein. Binnen de individuele begeleiding werkt ACTOO-Twente o.a. volgens de principes van het NLP (Practitioner gediplomeerd) en/of de Transactionele Analyse (Master TA). Tevens is ACTOO-Twente officieel erkend als Matrix-coach en Beelddenkspecialist.

Lydia van Haren
Lydia van Haren
Telefoon: 06 21950181
Mail: lydiavanharen@actoo-twente.nl
www.actoo-twente.nl

Enschede